Ackebrink levererar nästan 300 kurser varje år och vi har en god insikt i vad som verkligen gör skillnad för att du som utbildare ska lyckas med din leverans! I det här inlägget har vi samlat en del saker som kan göra skillnad för dig som utbildare för att leverera en riktigt bra kurs!

Struktur

Ordning & reda och god struktur är A&O när man kliver in i klassrummet. Se till att alla dokument finns uppladdade, att mappstrukturen på lärportalen är i ordning, att du håller de tidsangivelser du ger klassen också vidare.

Att inleda varje dag med en snabb repetition ifrån föregående dag, för att sedan presentera dagens innehåll, och till sist avsluta dagen med en snabb sammanfattning av vad ni bockat av ger nästintill garanterat nöjda studerande!

Dokumentera lektioner

Om du jobbar med tavlan är ett bra tips att fota av den innan du suddar. Du kan sedan ta dagens tavelbilder och ladda upp dem på din kurssida hos kund. På så sätt kan även studerande som inte deltagit under dagen kan ta del av denna information.

På plats

Att ta för vana att svänga förbi utbildningledaren brukar uppskattas. Passa på att höra så att de studerande är nöjda, eller om de kanske saknar något.

Examinering

Var noga med att du examinerar de studerande enligt vad som står i kursplanen. Om kursen examineras med skriftlig tenta så behöver du vara beredd på att sätta ihop upp till tre omtentor. Vanligtvis behövs dock inte mer än en eller två omtentor. Du kan återanvända ca 40-50% av frågorna tentorna emellan. Att byta fakta eller ändra från jakande till nekande, ändra flervalsalternativ och liknande kan göra stor skillnad. Tänk på att även skapa facit till tentorna (för de frågor som detta är möjligt).