Snällkalendern mot mobbing

I år att önskar vi God Jul lite extra tidigt då vi valt att stödja Friends arbete mot mobbing genom att skicka ut deras Snällkalender till alla våra fantastiska kunder. 

Snällkalendern är en julkalender som utmanar dig att göra något snällt varje dag fram till julafton. En liten snäll handling kan göra stor skillnad. Det kan få någon att känna sig sedd, vara starten på en ny vänskap eller till och med bryta ett utanförskap.

Förutom att den inspirerar den som öppnar luckan till att göra en liten snäll handling så finns det också en mottagare till varje snäll handling som i sin tur blir inspirerad. Det betyder att spridningen av snälla handlingar blir enorm. 

Alla barn har rätt till en trygg skolmiljö där de känner sig glada och sedda och inkluderade. Och det är vad Friends jobbar för. Barn som mår bra tar till sig kunskap bättre och kommer på så sätt ha förutsättningar för att kunna läsa vidare, till exempel inom ramen för YH, men även själva bidra till ett bra samhällsklimat.

Givetvis är nolltolerans mot mobbing lika viktigt även i de högre utbildningsformerna och vi hoppas att ni, genom att kan inspirera och motivera era studerande till att sprida snällhet!

Det finns en rad fördelar med att vara snäll. När man har undersökt hjärnan med magnetkamera så har det visat sig att vi njuter av att göra goda gärningar. Det aktiverar vårt belöningssystem, och är därför en av de starkaste utlösarna av lyckokänslor. Om vi gör gott så ökar också sannolikheten att andra gör gott tillbaka.

(Stefan Einhorn, Läkare och forskare som skrivit boken “Konsten att vara snäll”)

Vi hoppas att alla ni som fått kalendern, trots en av årets mest hektiska tider, vill anta utmaningen att sprida snällhet och glädje varje dag fram till jul! Lägg gärna upp era påhitt på Instagram och tagga #ackebrink och #snällkalendern

Är du inte kund till oss, men tycker kalendern låter som en bra idé? Då hittar du den hos bland annat Coop, 7-Eleven, Åhléns och i Telias butiker. Du kan också beställa den direkt ifrån Friends.

En riktig god jul och allt det bästa för det nya året!

Jonna & Jeanette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *