Meny

Efterlängtade förändringar på gång inom YH

Tre omgångar istället för två!

På förra veckans regeringssammanträde fattades beslut om propositionen "En stärkt yrkeshögskola – ett lyft för kunskap". Förslaget innebär bland annat att utbildningar ska få ges i tre omgångar istället för dagens två, och utbildningar där man kan se ett mer långvarigt behov på arbetsmarknaden föreslås få anordnas i fem utbildningsomgångar. Tanken är att det ska ge större långsiktighet för såväl utbildningsanordnare som studerande och arbetsgivare, som då bättre kan planera utifrån tillgången till YH-utbildningar. Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 januari 2017.

https://www.myh.se/Nyhetsrum/Nyheter/2016/Utbildningsanordnare-far-bedriva-YH-utbildningar-langre-tid/

Jeanette Tyrgrim

Jeanette Tyrgrim

jeanette.tyrgrim@ackebrink.se

Kommentera gärna!

Vi modererar kommentarsfältet på vardagar mellan 09:00 - 16:00.

Se vår policy för sociala medier