Meny

24 procent fler utbildningar!

Till hösten 2016 startas 24 procent fler Yrkeshögskoleutbildningar jämfört med hösten 2015.

Yrkeshögskolemyndigheten meddelade den 20 januari vilka av de 1 421 ansökningar som får starta till hösten 2016.

24 procent fler utbildningar!

Den stora dagen som branschen årligen väntar på har äntligen kommit och väntan och undran är över sedan Yrkeshögskolemyndigheten den 20 januari meddelade vilka av de 1 421 ansökningar som får starta till hösten 2016.

Myndigheten hade en ovanligt stor budget och kom att bevilja hela 446 ansökningar, vilket ger en beviljandegrad på 31 procent. Ser man bara till statiska siffror är ökningen 24 procent fler utbildningar i år än förra året, dvs från 358 till 446. En del anordnare fick mycket bra utdelning - till och med 100 procent (!) varav andra gick lottlösa vid tilldelningen. 

Tittar man närmare på vad som både ansöktes och beviljades så ser man den oerhörda bredd som finns inom YH. Utbildningen skidlärare fick inget anslag men till hösten kan man plugga till skärgårdskapten i Stockholm men även till Internet of Things-utvecklare. YH är verkligen en fantastisk utbildningsform som förser näringslivet med skräddarsydd arbetskraft.

Jeanette Tyrgrim

Jeanette Tyrgrim

jeanette.tyrgrim@ackebrink.se

Kommentera gärna!

Vi modererar kommentarsfältet på vardagar mellan 09:00 - 16:00.

Se vår policy för sociala medier