Meny

Vad har hänt i veckan? Vi bjuder på veckans tips av nyheter kring vuxenutbildning.

Vad är det senaste du har uppmärksammat inom vår bransch som du skulle vilja dela med dig av? Detta är vad vi uppmärksammat denna vecka!

Som en aktör inom vuxenutbildning inom kunskap, yrkeshögskolan och komvux, är vi självklart intresserade av vad som händer och vad som kan komma att hända inom branschen i Sverige.

Vad har hänt i veckan? Vi bjuder på veckans tips av nyheter kring vuxenutbildning.

Politikerna uppmuntras till att satsa på yrkeshögskoleutbildningen i Sverige. Vi får också ta del av yrkeshögskolestudenteras sysselsättning efter examen. MYH svarar på mer kritik och i övrigt ekar fortfarande kommentarerna kring MYH:s beslut om vilka anordnare som får starta och inte starta utbildningar till hösten 2015.  

I övrigt tipsar vi också denna vecka om en artikel om hur lärare kan använda sig av sociala medier i sin utbildning. Vi har också tagit del av en rapport om hur utbildningsbranschen arbetar med marknadsföring i europa.

OBS! Du lämnar ackebrink.se genom att klicka på länkarna nedan.

Veckans tips från Ackebrink

MYH har släppt sin rapport "Studerandes sysselsättning" som sammanfattar svaren från en enkätstudie som gjorts bland de studerande som tagit examen inom yrkeshögskolan i Sverige. Du når rapporten här på MYH:s webbplats.

Johan Blom från MYH svarar i VLT på förra veckans kritik gentemot yrkeshögskolan.

"Färre yrkeshögskoleutbildningar oroar" skriver Christina Hedberg (VD Handelskammaren Mälardalen) samt Lena Nyquist (Projektledare YH Mälardalen) i Ekuriren.se. Skribenterna uppmanar politikerna att göra satsningar på yrkeshögskolan.

Svenskt Näringsliv skriver om Företagsklimatsdagarna och uppmaningarna där om att "Satsa på Yrkesvux och höj status på yrkesutbildningarna". Läs hela artikeln här.

I bloggen Flexspan tipsar skribenten Alastair Creelman om hur lärare kan använda sig av sociala medier i sin utbildning. Intressant läsning! 

Utbildning.se har släppt en rapport som heter "Utbildningsbranschen 2015". I rapporten presenteras hur utbildningsföretag i Europa arbetar med marknadsföring m.m. Du finner rapporten här hos utbildning.se.

Vill du tipsa om en läsvärd artikel inom utbildningsvärlden? 

Kommentera och tipsa gärna oss och andra!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Tidigare "Veckans tips"

9 februari 2015

2 februari 2015 

26 januari 2015

19 januari 2015

12 januari 2015

16 februari 2015

 

Jeanette Tyrgrim

Jeanette Tyrgrim

jeanette.tyrgrim@ackebrink.se

Kommentera gärna!

Vi modererar kommentarsfältet på vardagar mellan 09:00 - 16:00.

Se vår policy för sociala medier