Meny

Ackebrink utnämnd till Gasellföretag 2014 - för andra året i rad!

För andra året i rad, lagom till Ackebrinks 10-års jubileum, är Ackebrink återigen utnämnd till ett Gasellföretag.

Magnus Tyrgrim, grundare: - Det känns speciellt att vi tillsammans har gjort något bra i fyra år, två år i rad. Jag lever alltid i en slags bortom horisonten-värld och befinner mig ständigt i framtiden, så jag tycker om att få ett tillfälle att stanna upp

Ackebrink utnämnd till Gasellföretag 2014 - för andra året i rad!

Från vänster: Jeanette Tyrgrim, VD & Magnus Tyrgrim, grundare

Förra året, liksom i år, jublades det på Ackebrink. Enligt Dagens industri och ett antal tuffa kriterier är Ackebrink återigen ett Gasellföretag.

En kort tillbakablick till förra årets utmärkelse

Magnus: - Det handlar ju heller inte om att göra ett bra år utan det handlar om att göra flera år på raken som är bra nog. Rätt tillväxt, lönsamhet över tid och att vi gör detta tillsammans med andra. Det här är vårt första år som Gasell och vi får se om det blir fler gånger men i princip borde det vara möjligt att lyckas igen. Det vore läckert!

Hur känns det att ha fått utmärkelsen Gasellföretag för andra året i rad?

Jeanette Tyrgrim, VD och delägare: - Det känns jätteroligt! Det är en utmärkelse många känner till och det är också ett bra sätt att marknadsföra sig externt.

Magnus: - Det här är resultatet av det vi gjorde för fem år sedan, eller tio år sedan när jag var själv och började med företaget. Vi har hela tiden växt organiskt för egen maskin, inte genom bolagsköp eller lån. Vi har lyckats tillsammans och det känns fantastiskt. Jag gillar att det samlar oss som företag och får oss att känna oss unika. Att få fira detta har ett stort värde för oss.

Nästa måndag är det Gasellgala i Stockholm. Hur tänker ni kring förra årets gala och vad ser ni fram emot under Gasellgalan 2014?

Jeanette: - Jag ser framförallt fram emot att få umgås med mina kollegor och fira vårt hårda arbete tillsammans. Jag ser också fram emot att få höra intervjuerna uppe på scenen med Supergasellerna.

Det jag saknade förra året var att publiken borde få komma till tals. Att ge dem möjligheten att ställa frågor som faktiskt intresserar oss tillsammans som företagare. Jag ville höra mer av “företagarens röst”. Jag ville se dem hedra den “normala” företagaren, inte bara Supergasellerna. Det är ganska tufft i mittsektionen och de borde också lyftas.

Magnus: - De hade kunnat involvera publiken mycket mer och med väldigt enkla medel. De flesta idag har en smartphone, varför inte utnyttja tekniken eller sociala medier mer? Fredrik Reinfeldt var där förra året. Han kunde utnyttjat tillfället för direkta marknadsundersökningar med oss företagare nu när vi ändå satt samlade. Publiken kunde exempelvis skickat in sina frågor via Twitter på en storskärm på scenen.

Ackebrink har tio-årsjubileum i år. Vad är ni mest tacksamma över?

Jeanette: - Att se tillbaka på dessa tio år och inse vad som har hänt. Under tio år har vi format det här företaget tillsammans, gamla som nya kollegor och konsulter.

Magnus: - Ackebrink är mitt livselixir. Från början gjorde jag allting helt själv och plötsligt är det något som fortsätter leva. Verksamheten drivs framåt och utvecklas av alla människor som arbetar inom verksamheten. Det är det ballaste!

Vilket gasellföretag vill du lyfta?

Som ett led i våra önskningar inför den kommande Gasellgalan vill vi själva lyfta gasellföretagare från mittsektionen. Känner du en inspirerande person/ett företag, som också fått utmärkelsen och som vi borde intervjua! Tipsa gärna! Vem vill du lyfta?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 

Anna Visuri

info@ackebrink.se

Kommentera gärna!

Vi modererar kommentarsfältet på vardagar mellan 09:00 - 16:00.

Se vår policy för sociala medier