Meny

Vill du arbeta med utbildning? Tips till dig som ska på intervju hos Ackebrink!

Vill du utbilda med oss på Ackebrink? Vi berättar kort om vad som är viktigt för oss som arbetar med kunskap och utbildning inom yrkeshögskolan.

Denise Holgerman och Kristin Hådding, båda konsultchefer hos Ackebrink, avslöjar sina bästa tips och råd till dig som ska intervjuas i rollen som potentiell utbildningskonsult.

Vill du arbeta med utbildning? Tips till dig som ska på intervju hos Ackebrink!

Vad är viktigt för er att få veta när ni intervjuar potentiella utbildningskonsulter?

Kristin: - Jag vill veta vad du har arbetat med tidigare och hur det är relevant för utbildningen du ska hålla. Jag vill känna av din personlighet, utstrålning som pedagog och hur du förmedlar det du arbetar med. Jag vill också känna hur du brinner för ditt ämne och hur du engagerar andra i samma ämne.

Jag vill se om du kan göra dig förstådd på olika nivåer - enklare som svårare. Annars är det viktigt för mig att stämma av med tidigare referenser om hur du exempelvis upplevs i ett klassrum och som utbildare. Det är viktigt att vara social, lyhörd och flexibel som utibildare, även om det mesta självfallet hänger på utbildningen som det är tänkt att du ska hålla.

Jag är också nyfiken över varför du vill utbilda och hur det går ihop med det du arbetar med idag.

Denise: - Jag vill höra det mest relevanta av din yrkesbakgrund och hur du arbetar med att hålla dig up-to-date inom din bransch. Jag vill veta varför du vill undervisa och arbeta med Ackebrink. Jag vill också ta reda på vad du känner till om yrkeshögskoleutbildning. Jag är också nyfiken på hur du skulle lägga upp och planera in en lektion inom ditt ämne och hur social du är som person.

Vad brukar ni få för frågor från de potentiella utbildningskonsulterna?

Kristin: - Många frågar hur yrkeshögskoleutbildning fungerar, vad som förväntas av dem som utbildare och hur uppdraget ser ut i sin helhet. En del frågar också om yrkeshögskoleanordnaren och hur det är att undervisa just där.

Denise: - Många frågar hur man skapar ett utbildningsupplägg, hur tidigare utbildningsmaterial har sett ut eller vilken nivå de studerande befinner sig i. För många är det viktigt att förväntningshantera och visa sin framåtanda.

Vad är viktigt för er att förmedla om yrkeshögskolan som utbildningsform?

Denise: - Att det är en speciell utbildningsform och hur den faktiskt fungerar, även det administrativa. För mig är det viktigt att förmedla helheten kring utbildning - det räcker inte med att bara kunna föreläsa. Jag brukar annars berätta om vikten av att du som utbildare ska vara up-to-date inom ditt ämne, att du ska vara flexibel och lyhörd men framförallt att du inte ska glömma att ha roligt!

Kristin: - För mig är det fantastiskt att du som utbildare får vara del av Sveriges framtid och tillväxt! Med den breda näringslivsförankringen får du också möjligheten att marknadsföra dig själv samt hitta potentiella medarbetare att anställa i framtiden.

Är du intresserad av att utbilda för oss på Ackebrink? Anmäl intresse i vår konsultdatabas här. Undrar du vilka utbildare vi söker just nu? Se hela listan här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

 

Anna Visuri

info@ackebrink.se

Kommentera gärna!

Vi modererar kommentarsfältet på vardagar mellan 09:00 - 16:00.

Se vår policy för sociala medier