Meny

Hur förbereder du dig när du ska föreläsa?

Några av våra fantastiska nuvarande och tidigare konsulter delar med sig av deras tankar kring förberedelser.

Här är deras tips för dig som ska förbereda dig inför din föreläsning.

Hur förbereder du dig när du ska föreläsa?

Charlotte Kendel -“Jag lägger mycket tid på att förbereda mig. Jag stämmer också av med uppdragsgivaren att vi har samma förväntningar så att min leverans blir så bra som möjlig”.

Lotten Odh - “Läser in mig på allt nytt i ämnet och ser till att vara väl förberedd”.

Susanne Bryhn - “Jag ser till att läsa in mig på ny forskning, aktuella artiklar, nya YouTube-klipp, hålla mig uppdaterad inom området och att alltid vara förberedd. Jag gillar att vara kreativ och brukar inför planering av ny kurs alltid se till att boka in ett spinningpass. Har upptäckt att jag då oftast sprutar ur mig bra idéer och tankar över hur jag ska lägga upp en kurs så att den blir så givande och rolig som möjligt”.

Ulf Bengtsson - “I valet mellan piska och morot är jag nog en typisk piskmänniska. Det är lusten och viljan att göra ett bra jobb som är den främsta motivationskraften. Jag vill alltid göra det lilla extra, alltid visa med faktiska exempel, alltid vara uppdaterad. Jag vill att det ska synas att jag har lagt ner tid på bra och realistiska exempel hämtade från verkligheten. Så viljan att göra ett bra jobb och känslan av att se de studerande nöjda och få bra kursutvärderingar är min främsta drivkraft”.

Patrik Ytterman - "Som föreläsare vill jag att studenterna ska få nytta av sina övningsuppgifter och det de får lära sig i klassrummet! Jag vill förmedla ämnet till dem på ett sätt de förstår! Det innebär att om jag inte är förberedd, så kommer de inte att ha möjlighet att lära sig det som förväntas av dem. Det är en tillräcklig sporre för att jag ska vara klar i tid med mina förberedelser.” 

Vad är dina bästa tips till andra föreläsare? Kommentera gärna!

Liknande inlägg

Hur kan du använda dig av humor när du föreläser?

Ledarskap i klassrummet - Hur gör jag?

Hur kan jag arbeta med teambuilding i klassrummet?

Anna Visuri

info@ackebrink.se

Kommentera gärna!

Vi modererar kommentarsfältet på vardagar mellan 09:00 - 16:00.

Se vår policy för sociala medier